Vakconferentie 2016

 

Rond de driehonderd mensen bezochten de vierde Vakconferentie Wetenschapscommunicatie op 11 april 2016  in het Academiegebouw in hartje Utrecht. Deze bijeenkomst voor inspiratie en een andere kijk op wetenschapscommunicatie werd georganiseerd door NEMO en De Praktijk, samen met Universiteit Utrecht, KNAW, VSNU, Museon en STW.

De vakconferentie bood een interactief programma met als keynote-spreker Frans de Waal, breakout-sessies, inspirerende sprekers, micropresentaties, debatten, discussies en uiteraard netwerkmomenten met vakgenoten. 

Met als thema Pijlers van de wetenschapscommunicatie zochten we tijdens deze vakconferentie niet naar de verschillen, maar naar de overeenkomsten in de groeiende branche van de Nederlandse wetenschapscommunicatie. Er zijn veel verschillende initiatieven en veel personen en organisaties die ieder hun eigen aanpak hebben, maar er zijn aspecten die nagenoeg iedereen in het veld beschouwt als voorwaarden voor goede wetenschapscommunicatie. De steunpilaren, pijlers, waarop goede wetenschapscommunicatie berust.

Aan het einde van de conferentie konden we zeven pijlers van goede wetenschapcommunicatie formuleren volgens de deelnemers aan de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie van 11 april 2016. We hopen dat elke beginner hiermee de grootste valkuilen kan vermijden en dat elke oude rot het kan gebruiken om nieuwe ideeën aan te toetsen.

Bekijk het fotoverslag van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2016 en lees de impressies van de negen breakoutsessies, met indien beschikbaar de presentaties van de sprekers.

 

Foto: Suzanne Blanchard

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren